Nastavení cookies

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kdo je Magdalena Mrákotová?

26.07.2017

Bylo jí jen 15 let, když si vlastnoručně ušila džínový oblek na kolo. Už tenkrát jí záleželo na tom, jak cyklista vypadá. :) Vystudovala uměleckou průmyslovku, k designu ji to vždy táhlo a pro módu má prostě cit

Řeč je o zakladatelce firmy Procentrum Design, Magdaleně Mrákotové.

Je svědomitá, překážku bere jako výzvu a prohru jako ponaučení, nevzdává se.

Umí se nadchnout pro věc a je to věčná optimistka.

Její cíl je spokojený a veselý zaměstnanec a spokojený a veselý klient, což se jí plní.

Sama říká “Baví mě poznávat stále něco nového. Pracovat na sobě a sledovat jak se mění i okolí. Baví mě, když přijde klient s nějakým podnětem, který nás posune někam dál. Jsem vděčná za firmu a hlavně za lidi, bez kterých by firma nemohla existovat.”

Magda je obchodnice a zároveň empatický člověk se srdcem na dlani. Spoustu let se věnuje charitě, kde může, tam pomůže. Kromě jiných podporuje Miss Deaf World, mezinárodní soutěž krásy sluchově postižených a FRBUL, sdružení které pomáhá buldokům v nouzi a podporuje pejsky v útulcích.  “Nejdůležitější je pro mne lidský přístup a pochopení toho druhého.”

Také je skvělou módní návrhářkou. Má za sebou několik úspěšných kolekcí společenských šatů a oděvů pro volný čas. Z Magdiny dílny pochází i značka sportovního oblečení Teequee.

V neposlední řadě je milující maminkou a babičkou. “Největší radost mi dělá, když jsem se svými dětmi a malým vnoučkem. Jsem šťastná, že mám tak skvělé děti přes to, že díky podnikání jsem se jim nevěnovala tolik, kolik bych chtěla. Velkou oporou je mi syn Viktor, který vede firmu se mnou. Vnesl do Procentra nový vítr a můžu se na něj spolehnout” dodává.

“S mamkou to není vždy jednoduchý, co se týče spolupráce, oba máme svoji hlavu, ale umíme se domluvit. Hlavně ji hrozně obdivuju, za to, co dokázala.” říká s úsměvem syn Viktor.

Starší syn Karel žije na Havaji, kde spolupracuje se známým americký malířem hollywoodských celebrit Mr. Nicolosim a mnoha dalšími, což firmě otevírá možnosti vyvážet výrobky i na jiný kontinent. Když Magdu nedávno potkala nepříjemná životní událost, ráda přijala Karlovo pozvání k odpočinku a regeneraci právě na Havaji.  

“Miluji různé sporty, díky kterým si člověk dokáže, kde jsou jeho hranice. Lyže, kolo, potápění a naposledy golf, který mě naučil pokoře, soustředění a smyslu pro přesnost.  

Baví mne tanec a malování, ke kterému jsem se po letech vrátila a mám ráda přírodu, která mne uklidňuje a inspiruje.”

A jak vlastně Magda začala s tiskařinou?

V roce 1990 zakládá s dalšími společníky firmu UNISPORT a vyvíjí sportovní oblečení. Jednou z jejích prvních zákaznic byla mlaďounká Katka Neumannová, v té době závodila za TJ Elitex Jablonec a Magda jí šila sportovní oblečení na míru.

O 3 roky později Magda zakládá Procentrum Design. Firma se rozrůstá a v roce 2000 se stěhuje z Jablonce do Stráže nad Nisou do prostor bývalé školky, kde sídlí dodnes. Rekonstrukce a výstavba nové haly trvala víc než rok. Poptávka se rozrůstá a v roce 2003 firma kupuje svůj první polo-automatický karusel pro zrychlení výroby zvýšení kvality.

Dnes je Procentrum špičkou svého oboru, dokazují to zákazníci jako Bilý Tygři, FC Slovan, Benteler, Extrifit a spoustu dalších.

Lidé už zapomněli, jak vlastně vzniká poctivý výrobek. V Procentru se odráží zkušenosti, poctivost a dbá se na kvalitu, ne jen kvantitu.

 
Login